Contactpersoon Popmuziek
Jan Stam

T: 0592 - 336 917
E: jan@kcdr.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Popmuziek

Op het gebied van popmuziek zijn er diverse mogelijkheden voor talenten.

K&C start het muzikale jaar altijd op Eurosonic/Noorderslag met een optreden van de Drenten uit de pap. Drie Drentse muziekacts krijgen jaarlijks een podium aangeboden op het prestigieuze showcasefestival. Ook wordt een bandsampler (cd) gemaakt met twee songs van de Drenten uit de pap, die verspreid wordt onder muziekrecensenten en podiumprogrammeurs.

Voor jongeren die aan het begin staan van hun muzikale carrière organiseert K&C het coachingsprogramma Popsport. Professionele muzikanten begeleiden de jongeren tussen de 12 en 20 jaar tijdens hun eerste stappen op muziekgebied. Naast het schrijven van popnummers, is er aandacht voor instumentbeheersing, podiumperformance en promotie.

In samenwerking met Duitsland wordt jaarlijks een ELDR rocktour georganiseerd. Twee Duitse bandjes spelen in Drenthe en twee Nederlandse bands in Duitsland.

Het festival Drentsch Peil XL biedt jaarlijks een overzicht van de huidige live-acts in Drenthe.
En meerdaags evenement georganiseerd voor popliefhebbers in Drenthe.

En tijdens het Bevrijdingsfestival Drenthe programmeert K&C op drie podia. Op de Heroes Stage staan beginnende Drentse bandjes en op de Sena Talent Stage is er veel ruimte voor Drentse bands met podiumervaring. Tevens mogen twee Drentse dj’s een show neerzetten op het Dance-podium.

Mobiel Productiehuis

Samen met de provincie Drenthe onderzoekt K&C of het mogelijk is om mobiele productiehuizen in Drenthe te verwezenlijken. De productiehuizen moeten het mogelijk maken experimentele muziekproducties te maken. Ook moet het in een dergelijk productiehuis mogelijk worden workshops popmuziek te verzorgen rond festivals en scholen.

Informatie

- Nieuwsbrief Popmuziek
- Jan Stam / 0592 336 917