Contactpersoon Popmuziek
Jan Stam

T: 0592 - 336 917
E: jan@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Popmuziek

Op het gebied van popmuziek zijn er diverse mogelijkheden voor talenten.

K&C start het muzikale jaar op Eurosonic/Noorderslag met Hit the North. Drie Drentse muziekacts volgen een coachingstraject en mogen optreden op het prestigieuze showcasefestival en diverse andere festivals.

In april kunnen dj’s en producers deelnemen aan Freedom Dance, een dansevenement met twee voorrondes en voor de drie winnaars optredens op het Bevrijdingsfestival Drenthe en het 5 mei DJ Festival Emmen.

Voor jongeren die aan het begin staan van hun muzikale carrière organiseert K&C het coachingsprogramma Popsport. Professionele muzikanten begeleiden de jongeren tussen de 12 en 20 jaar tijdens hun eerste stappen op muziekgebied. Naast het schrijven van popnummers, is er aandacht voor instumentbeheersing, podiumperformance en promotie.

In samenwerking met Duitsland wordt jaarlijks een ELDR rocktour georganiseerd. Twee Duitse bandjes spelen in Drenthe en twee Nederlandse bands in Duitsland.

Het festival Drentsch Peil XL biedt jaarlijks een overzicht van de huidige live-acts in Drenthe.
En meerdaags evenement georganiseerd voor popliefhebbers in Drenthe.

En tijdens het Bevrijdingsfestival Drenthe programmeert K&C op drie podia. Op de Heroes Stage staan beginnende Drentse bandjes en op de Sena Talent Stage is er veel ruimte voor Drentse bands met podiumervaring. Tevens mogen twee Drentse dj’s een show neerzetten op het Dance-podium.

Mobiel Productielab Popcultuur

Samen met de provincie Drenthe onderzoekt K&C of het mogelijk is om een mobiel productiehuis Popcultuur in Drenthe te verwezenlijken. Dit lab moet nieuwe projecten mogelijk maken waarbij popmuziek gecombineerd wordt met theater of beeldende kunst of experimentele muziekproducties worden gerealiseerd.

Informatie

- Jan Stam / 0592 - 336917