Contactpersoon Identitijd
Peter Hiemstra

T: 0592 - 336 944
E: peter@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Identitijd

Identitijd

Het beeldende talentontwikkelingsproject Identitijd zit in de slotfase.
De masterclassdeelnemers zijn gecoacht, hebben workshops gevolgd en zijn bezig met het maken van werk voor de eindexpositie in de oude melkfabriek van KiK in Kolderveen.
Deze tentoonstelling wordt op zaterdag 22 september 2018 geopend.

K&C en Stichting Beeldruimte in Overijssel zijn eind 2017 gestart met het kunstproject ‘Identitijd’. Een project voor professionele kunstenaars en amateurkunstenaars uit Drenthe en Overijssel. Als centraal thema werd gekozen voor identiteit versus tijd; Identitijd dus. Kunstenaars werden uitgedaagd om nieuw werk rond dit thema te maken.

Het project startte eind 2017 met twee Inspiratiedagen.
In februari en maart 2018 volgden twee exposities met het werk dat in het kader van het thema is gemaakt. Dit gebeurde massaal. In Overijssel presenteerden 75 en in Drenthe 110 kunstenaars uiteenlopende kunstwerken; van schilderij tot installatie en van beeld tot fotografie.
Al deze kunstenaars konden weer deelnemen aan een Verdiepingsdag, waarin ze workshops konden volgen een lezing konden bijwonen en hun werk konden bespreken met professionele kunstenaars. Doel is de kunstenaars te voorzien van kennis en inspiratie voor toekomstig werk.
In april werd een symposium georganiseerd voor de deelnemers en andere geïnteresseerden. Interessante sprekers van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden, reflecteren inhoudelijk op het thema Identiteit en tijd.

Rondingen over afbeelding Identitijd

Masterclasstraject

Twee jury’s selecteerden uit beide tentoonstellingen twee keer 9 kunstenaars die worden uitgenodigd voor een masterclasstraject. De winnaars van Overijssel zijn 10 maart bekend gemaakt en op 8 april de winnaars in Drenthe.
Het publiek mocht ook een stem uitbrengen op een favoriet kunstwerk. De kunstenaar van het kunstwerk met de meeste stemmen is eveneens uitgenodigd voor het masterclasstraject. Tijdens het masterclasstraject worden de kunstenaars begeleid door de zogenaamde boegbeelden van het project.
Lees verder ...