Drenthe
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ Assen
T: 0592 - 336 999
E: info@kunstencultuur.nl

Groningen
Boterdiep 117-5
9712 LM Groningen
T: 050 - 7210840
E: info@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

 

Beeldende kunst en cultureel erfgoed.

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Logo Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds zoekt per 1 januari 2019 nieuwe leden voor de poule van adviseurs beeldend kunstenaars en erfgoed.
Medewerkers van musea en andere instellingen op het gebied van beeldende kunst en cultureel erfgoed en curatoren, critici, theoretici, wetenschappers en verzamelaars worden uitgenodigd te reageren.

Beschikbare plaatsen per 1 januari 2019

Erfgoed
Op het gebied van erfgoed zoekt het Mondriaan Fonds generalisten, met goed zicht op het erfgoedveld en erfgoedbeleid en specialisten met uitgebreide kennis op een of meerdere specifieke terreinen hierbinnen, zoals mobiel erfgoed, natuurhistorisch erfgoed, maritiem erfgoed, archieven, religieuze kunst, volkenkunde, immaterieel erfgoed en digitalisering.

Beeldende kunst
Op het gebied van hedendaagse beeldende kunst zoekt het Mondriaan Fonds beeldend kunstenaars en beschouwers (curatoren, critici, theoretici) en andere deskundigen op het gebied van audiovisuele, digitale en (nieuwe) mediakunst, (sociale) sculptuur en installatiekunst, fotografie en beeldhouwkunst.

Interesse?
Sollicitaties indienen kan tot en met 7 september 2018 via het online sollicitatieformulier, voorzien van motivatie en (maximaal een A4) en cv (maximaal drie A4).

Adviseurspoule
Alle adviseurs van het Mondriaan Fonds maken onderdeel uit van een poule van deskundigen. Hieruit worden verschillende vaste en flexibele adviescommissies samengesteld afhankelijk van de expertise die nodig is voor het beoordelen van de aanvragen. Bij de beoordeling van aanvragen staan zorgvuldigheid en integriteit centraal. Als adviseur toets je aanvragen waarbij kwaliteit het leidend criterium is. Daarnaast spelen de beleidsprioriteiten ontwikkeling en verbinding en de begrippen zichtbaarheid, samenwerking en opdrachtgeverschap een belangrijke rol. Vergaderfrequentie varieert van 1 x per maand tot enkele keren per jaar, afhankelijk van de expertise van de betreffende adviseur en de aard van de aanvragen.

Verdere informatie
Klik hier voor meer informatie over het beleid van het Mondriaan Fonds, de algemene voorwaarden, de verschillende bijdragen en beoordelingscriteria.

« Terug naar nieuwsoverzicht