Drenthe
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ Assen
T: 0592 - 336 999
E: info@kunstencultuur.nl

Groningen
Boterdiep 117-5
9712 LM Groningen
T: 050 - 7210840
E: info@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

 

Vanaf september hebben wij weer veel activiteiten.

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Zomervakantie

In de zomervakantie zijn wij gesloten, maar in september zijn wij terug met tal van activiteiten:

Drentse Uitmaand
In september start in Drenthe het nieuwe culturele seizoen. Tijdens de Drentse Uitmaand vinden in alle twaalf Drentse gemeenten Uitdagen plaats waar lokale talenten optredens verzorgen en organisaties hun nieuwe voorstellingen, exposities en cursussen tonen. Bezoekers kunnen zelf aan de slag in allerlei workshops of een festival bezoeken met vaak een kunst- en informatiemarkt. Voor kinderen worden er vaak extra activiteiten georganiseerd.
Zie www.drentseuitmaand.nl voor alle lokale activiteiten

Drentsch Peil Xl
Het festival Drentsch Peil XL reist van 13 t/m 16 september door Drenthe. Op meerdere podia mogen rock- en popbands, singer-songwriters, maar ook dj's en hiphop acts optreden. De drie meest overtuigende acts worden uitgenodigd voor het talentontwikkelingstraject Hit the North en krijgen een podiumplek op Eurosonic in Groningen.
Lees verder ...

Kinderdirecteur
Twaalf leerlingen van groep 8 zijn woensdag 19 september de baas van het Drents Museum, Gevangenismuseum, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Het Drentse Landschap en Theater De Nieuwe Kolk. In hun functie vertellen de jonge directeuren de instellingen hoe ze de organisatie nog aantrekkelijker kunnen maken voor kinderen.

Burgemeestersactie
Op 19 september geven de twaalf burgemeesters in Drenthe het startsein voor Oktobermaand Kindermaand. Zij bezoeken een basisschool in hun eigen gemeente en delen de programmaboekjes uit, waarna kinderen kunnen reserveren voor de meest populaire activiteiten.
Website: www.kindermaand.nl

25 jaar popmuziek in Drenthe
Op 21 september wordt de tentoonstelling 25 jaar popmuziek in Drenthe geopend in het pand van K&C aan de Dr. Nassaulaan 5 in Assen. In de tentoonstelling laat K&C in foto’s, posters en naslagwerk zien wat zij de afgelopen 25 jaar op het gebied van popmuziek heeft gedaan.

Eindexpositie Identitijd
De deelnemers van het masterclass traject “Identitijd” laten tussen 22 september t/m 13 oktober 2018 in KiK Kolderveen nieuwe kunstwerken zien, die zij gedurende het masterclass traject hebben gemaakt onder begeleiding en coaching van professionele kunstenaars. De tentoonstelling is op vrijdag en zondag te bezichtigen.
Lees verder ...

Voor het onderwijs
Voor schoolleiders en bestuurders Primair Onderwijs start op 12 september de Pilot professionalisering visie en beleidsontwikkeling cultuuronderwijs
Visie - Verbinding – Verbeelding

De nascholingen voor leerkrachten starten in oktober, klik hier voor meer informatie.

« Terug naar nieuwsoverzicht