Drenthe
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ Assen
T: 0592 - 336 999
E: info@kunstencultuur.nl

Groningen
Boterdiep 117-5
9712 LM Groningen
T: 050 - 7210840
E: info@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

 

Kunstroute inspiratie voor eigen werk.

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Into Nature - educatieprogramma

K&C zorgt dat ook kinderen en jongeren in juli en september kennis maken met de beelden op de kunstroute Into Nature.
Leerlingen leren tijdens een anderhalf uur durend lesprogramma op locatie over de beeldende kunst op de route, de kunstenaar en gaan ook zelf een kunstwerk maken.
Into Nature, out of darkness is de tweede editie van de tweejaarlijkse beeldenroute in Drenthe, die van 1 juli mei tot en met 16 september 2018 plaatsvindt in Frederiksoord en het Holtingerveld.

"De organisaties achter Into Nature hebben twintig internationale kunstenaars naar Drenthe weten te halen", zegt Peter Hiemstra die namens K&C betrokken is bij de organisatie van de educatieve randprogrammering.
"Een aantal kunstenaars heeft kunstwerken gemaakt die super interessant zijn om met jonge mensen naar te kijken. De kunstwerken gaan over onderwerpen die de belangstelling van jongeren hebben. Door deze onderwerpen op een prikkelende manier te tonen wordt hun denkwereld vergroot. Ze leren buiten de school over de cultuur en natuur van het Holtingerveld en van Frederiksoord aan de hand van de toevoeging die de kunstenaar heeft gemaakt."

Scholen die nog willen deelnemen aan het educatieprogramma kunnen contact opnemen met Peter.


Website: www.intonature.net

« Terug naar nieuwsoverzicht