Drenthe
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ Assen
T: 0592 - 336 999
E: info@kunstencultuur.nl

Groningen
Boterdiep 117-5
9712 LM Groningen
T: 050 - 7210840
E: info@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

 

Gemeente Emmen en K&C trekken samen op.

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Gekleurd Grijs festival

De gemeente Emmen en K&C nemen 13, 14 en 15 juli deel aan het uitwisselingsprogramma ‘Age Friendly Cultural Cities’ met deelnemers uit 10 Nederlandse en 11 Engelse steden en 1 Finse stad.

Doelen van de bijeenkomst:

- het uitwisselen van ideeën, methoden en best practices met betrekking tot het verbeteren van (lokale) verduurzaming van actieve cultuurparticipatie bij senioren.

- het vergroten van het internationaal netwerk rond het thema senioren en cultuurparticipatie.

Het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ (2017-2020) moedigt steden aan om actieve cultuurparticipatie voor ouderen te verbeteren en te stimuleren.

Omdat Emmen een sterk vergrijzende gemeente is, K&C expert is op het thema senioren en cultuurparticipatie en al jaren het seniorenproject Gekleurd Grijs in Drenthe organiseert, trekken zij samen op om de titel voor Emmen binnen te slepen.

Gedurende twee jaar werken de gemeente Emmen, K&C en culturele instellingen samen aan het verduurzamen van actieve cultuurparticipatie door ouderen, binnen het cultuur- en het sociale domein.

Centraal staat de samenwerking tussen kunst, cultuur, zorg en welzijn en ondernemerschap.
Aan het einde van dit jaar vindt een landelijke manifestatie plaats. Hier reikt het BNG Cultuurfonds de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs uit. Deze prijs, een bedrag van € 20.000,-, gaat naar de gemeente die volgens een onafhankelijke jury het beste en meeste duurzame initiatief heeft getoond op het gebied van ouderen en cultuurparticipatie.

« Terug naar nieuwsoverzicht