Drenthe
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ Assen
T: 0592 - 336 999
E: info@kunstencultuur.nl

Groningen
Boterdiep 117-5
9712 LM Groningen
T: 050 - 7210840
E: info@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

 

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Logo Cultuurprijzen Drenthe

Kandidaten kunnen nu worden aangemeld.

Elk jaar reikt Kunst & Cultuur (K&C) de Drentse Talentprijs Cultuur uit. De prijs gaat naar verenigingen of personen die een bijzondere culturele prestatie hebben geleverd in het afgelopen jaar.
Culturele organisaties en inwoners van Drenthe kunnen tot eind van 2017 kandidaten nomineren. Dit kan door een mail te sturen naar helma@kunstencultuur.nl met de naam van de persoon, groep of vereniging met een korte toelichting (wat voor bijzonders heeft de kandidaat gedaan).

Begin volgend jaar bepaalt de Drentse jury welke drie namen voorgelegd worden aan een onafhankelijke landelijke jury. Deze jury wijst uiteindelijk de winnaar aan van de Drentse Talentprijs Cultuur 2017. De prijs wordt uitgereikt in april 2018 tijdens een bijeenkomst waar ook de Drentse Anjer en de Grote Culturele Prijs van Drenthe wordt uitgereikt.

Eerdere winnaars waren schrijfster Jante Wortel, trompetist Arjen Linker, illustratrice Marloes de Vries en actrice Rosa da Silva.

Kandidaten voordragen?

Kandidaten in alle disciplines op het gebied van kunst en cultuur komen in aanmerking. Dit kan dans, theater, beeldende kunst, maar ook muziek, fotografie, film en literatuur zijn.
Let wel: De persoon of groep personen moeten in het afgelopen jaar een bijzondere prestatie geleverd hebben en in Drenthe wonen of uit Drenthe afkomstig zijn.
De Drentse Talentprijs Cultuur is een stimuleringsprijs en bestaat uit 2.500 euro.

Klik hier voor meer informatie en de selectiecriteria.

Het voordragen van nieuwe kandidaten kan via: Helma Kwast.


Publicatiedatum: 21-11-2107

« Terug naar nieuwsoverzicht