Drenthe
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ Assen
T: 0592 - 336 999
E: info@kunstencultuur.nl

Groningen
Boterdiep 117-5
9712 LM Groningen
T: 050 - 7210840
E: info@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

 

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Biobased Pop-Up Museum

Stadkamer toont designstukken van studenten en professionals.

Het reizende Biobased Pop-Up Museum is neergestreken in de Stadkamer in het centrum van Zwolle.
Tot 16 augustus kun je daar zowel designstukken als prototypen van de studenten Industrieel Product Ontwerpen van Windesheim bekijken als het werk van professionele ontwerpers.

Het Biobased Pop-Up Museum is volledig gemaakt op basis van duurzame en herbruikbare (biobased en circulaire) materialen.
Ook de designstukken die in het museum getoond worden zijn biologisch afbreekbaar.

In het museum vind je een lamp van tapijtrollen en een lunchbox van bamboe. Gemaakt door twee studenten. Ook het ontwerp ‘Bikeshelter’ van student Els Esselink is te zien. Deze biobased schuilplaats voor e-bikers wordt op dit moment doorontwikkeld en zien we wellicht binnenkort in het straatbeeld.

Professionele kunstenaars

Naast het werk van de studenten zijn biobased kunstwerken van professionele ontwerpers in het museum te bewonderen. Zo is in de collectie van het Pop-Up Museum een designlamp van maïszetmeel te vinden, maar ook een hoed van bladeren van de buripalm, skateboards van plastic afval, een biobased toilet en kunstwerken van teenslippers, waaronder een levensgrote giraf en een kleine dierenfamilie. Het museum laat zien hoe ontwerpers inspelen op de ontwikkelingen rond duurzame en herbruikbare materialen. Tevens worden bezoekers geïnformeerd over wat biobased precies is en waarom het nodig is er mee te werken.

Het Pop-Up Museum is een initiatief van K&C in Drenthe en is ontwikkeld door studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen van Hogeschool Windesheim. Het museum is onderdeel van de kunstroute Zwolle Finals georganiseerd door galerie Het Langhuis.

Publicatiedatum: 10-7-2017

« Terug naar nieuwsoverzicht