Drenthe
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ Assen
T: 0592 - 336 999
E: info@kunstencultuur.nl

Groningen
Boterdiep 117-5
9712 LM Groningen
T: 050 - 7210840
E: info@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

 

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Werkplaats Theater

Voor amateurs die meer willen.

27, 28, 29, 30 juli 2017 van 15.00 tot 17.00 uur geeft Theatergroep Mr. Saiqo een workshop theater voor amateurs die verder willen met theater.
De werkplaats is te vinden op het Taribush Kuna-festival in Lheebroek.

Theatergroep Mr. Saiqo geeft na hun eigen voorstelling 'Mano a Mano' de workshop waarin de deelnemers zowel fysiek als spelmatig aan de slag gaan.
Ook maakt iedere deelnemer een theaterrekwisiet.
Elke workshop wordt afgesloten met een korte presentatie.

Aanmelden kan via boris@kcdr.nl. Kosten zijn een dagkaart (€ 12,50) voor het Kuna-festival.

Theatergroep Mr. Saiqo wil in de workshop met mensen, die meer dan geïnteresseerd zijn in theater, werken aan het eigen lichaam en de stem door een reeks van oefeningen, improvisaties en het werken met bestaande teksten.
Hoe creëer je een gelaagd personage? Waar haal je je inspiratie vandaan? En hoe zorg je ervoor dat je realistisch en interessant blijft?
Daarnaast gaat iedere deelnemer een pop maken van afval. Hierdoor leert iedereen dat je met 'niets' iets kunt creëren en hoe je een pop leven in kan blazen. Uiteindelijk komen deze twee onderdelen samen in een kleine presentatie.

Theatergroep Mr. Saiqo en de voorstelling mano a mano
Quintijn Relouw en Aleksej Ovsiannikov vormen samen theatergroep Mr. Saiqo. Zij hebben twee shows op hun naam staan die allebei gekenmerkt worden door hun fysiekheid, absurde humor en tragikomische thema’s. In de voorstelling “mano a mano” raakt een zakenman dakloos en in zijn zoektocht naar een slaapplek stuit hij op een vingervlugge straatrat. Het gevolg; irritaties en frustraties, tot de emmer overloopt. Een fysiek en beeldende voorstelling met smeltende pindakaas en gezouten radijsjes. Van rake klappen naar mompelend dansen, tot het begint te druppelen.
De voorstelling “mano a mano” ging in première op het Brighton Fringe Festival (Engeland) waar het een zeer positief werd ontvangen. En is nu ook te zien op het Taribush Kuna Festival elke dag om 13.30 en 19.00 uur.

Werkplaats Theater

K&C realiseert de Werkplaats Theater om in te spelen op een toenemende behoefte van amateurs naar goede kortlopende workshops van professionals.

De werkplaats theater wordt gefinancierd door de regeling "Maak het in Drenthe" van VSBfonds.


Publicatiedatum: 20-6-2017

« Terug naar nieuwsoverzicht