Drenthe
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ Assen
T: 0592 - 336 999
E: info@kunstencultuur.nl

Groningen
Boterdiep 117-5
9712 LM Groningen
T: 050 - 7210840
E: info@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

 

21 scholen in Drenthe aan de slag met muziek.

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Muziekimpuls - meer muziek in de klas

21 basisscholen in Drenthe ontvangen komend schooljaar subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie om aan de slag te gaan met muziek.
Voor heel Nederland zijn nu al ruim 1000 scholen die dankzij de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs werken aan meer en beter muziekonderwijs.

De komende drie jaar kunnen de 21 scholen, verspreid over heel Drenthe, werken aan het verbeteren van hun muziekonderwijs.
Dit kan bijvoorbeeld door samenwerkingen aan te gaan met partijen uit het muziekveld.
Het totaal aantal scholen dat in de afgelopen twee rondes in Drenthe subsidie heeft ontvangen komt hiermee op 34.
Jet Bussemaker, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, heeft als ambitie dat in 2020 muziek op alle basisscholen weer vanzelfsprekend is.

De tweede ronde van de Impuls muziekonderwijs is op 1 april gesloten. Alle scholen die een aanvraag indienden hebben ondertussen bericht ontvangen.
Nadat vorig jaar in de eerste ronde al 542 scholen in Nederland konden starten met het versterken van hun muziekonderwijs, gaan in het aankomend schooljaar nog eens bijna 500 nieuwe scholen aan de slag met meer en beter muziekonderwijs.
De derde aanvraagronde gaat open op 2 oktober 2017.

De Impuls muziekonderwijs wordt uitgevoerd in opdracht van minister Bussemaker en is onderdeel van de landelijke beweging Méér Muziek in de Klas. Samen ervoor zorgen dat muziekeducatie een vaste plek krijgt in het basisonderwijs. Dat is de ambitie van Méér Muziek in de Klas.
Een landelijk samenwerkingsverband tussen het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) en de stichting Méér Muziek in de Klas. De diverse partijen zetten zich gezamenlijk in voor structureel muziekonderwijs via o.a. subsidies, kennisdeling en landelijke aandacht.


Publicatiedatum: 14-5-2017

« Terug naar nieuwsoverzicht