Drenthe
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ Assen
T: 0592 - 336 999
E: info@kunstencultuur.nl

Groningen
Boterdiep 117-5
9712 LM Groningen
T: 050 - 7210840
E: info@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

 

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Gekleurd Grijs AIR - dans

Gekleurd Grijs in actie.

Bij dans denk je niet gelijk aan ouderen. Toch is het een mooie combinatie. Janneke Bruggink gaat dat bewijzen.
Zij woont twee maanden lang in woon(zorg)complex Mozaïek in Zuidlaren om samen met de daar aanwezige ouderen een dansvoorstelling te maken. Ook de senioren en jongeren in de buurt van het wooncomplex worden bij de dansproductie betrokken.
Het project is onderdeel van het provinciale project Gekleurd Grijs dat Drentse senioren in april stimuleert om mee te doen aan allerlei vormen van kunst en cultuur.
Choreograaf Janneke Bruggink nodigt de ouderen in Zuidlaren eerst uit om hun geschiedenis te vertellen. Ook kijkt de choreograaf naar de dagelijkse bewegingen van de ouderen.
Die bewegingen en de verhalen worden in een presentatie samengebracht. Jongeren uit Tynaarlo zullen samen dansen met de ouderen van het verzorgingshuis.
Het eindresultaat is op verschillende locaties in Drenthe te zien, waaronder het Gekleurd Grijs Festival op 21 april in Emmen.

Het dansproject is een samenwerking tussen K&C, het internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni en Grand Theatre uit Groningen. De professionele dansers en chorograaf van Club Guy and Roni begeleiden en adviseren Janneke Bruggink bij de realisering van de dansproductie.
Ouderen die niet willen dansen worden gevraagd mee te helpen bij andere activiteiten rond de dansproductie.


Publicatiedatum: 16-3-2017

« Terug naar nieuwsoverzicht