Contactpersoon Jongeren
Aranka Oosting

T: 0592 - 336 918
E: aranka@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Jongeren

Jongeren kunnen meedoen aan verschillende activiteiten van K&C.

Popsport Drenthe

Ben jij bezig met muziek en wil je daarin heel goed worden? K&C organiseert elk jaar Popsport.
Popsport is een coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten & bands, die verder willen komen met hun eigen muziek.
Je krijgt als deelnemer muziek inhoudelijke coaching en we leren je hoe de muziekbusiness in elkaar zit. Je kunt workshops volgens en
wij regelen een aantal live-optredens.
Lees verder ...Noordpool Troupe

Ben je tussen de 14 en 23 jaar dan kun je plaats nemen in het gelegenheidsorkest van het Noordpool Orkest.
In Noordpool Troupe krijg je de mogelijkheid in een soort bootcamp in korte tijd een project neer te zetten.
Thuis en op locatie studeren onder professionele begeleiding.
Info en aanmelding: lotte@noordpoolorkest.nl / www.noordpoolorkest.nl

Drentse acts op Eurosonic

Jaarlijks worden drie Drentse acts door K&C uitgenodigd om te spelen op Eurosonic. De muzikanten worden gepresenteerd onder de noemer “Drenten Uit De Pap” en worden gezien als de smaakmakers in de Drentse popmuziek. De acts (bands/singer-songwriters) krijgen de kans om zich op het grootste showcase festival van Europa in de kijker te spelen van festivalorganisatoren en muziekrecensenten.
Lees verder ...
Symfonica in D

Rondingen over afbeelding Logo Symfonica in D

Leerlingen van muziekscholen, van particuliere muziekdocenten en leden van jeugdorkesten kunnen in 2018 meedoen aan Symfonica in D, een jeugdorkestendag in Assen.
Er zijn gedurende de dag tutti- en groepsrepetities die resulteren in een eindconcert met alle deelnemers. Bekijk hier de foto’s van Symfonica in D 2017.

Zie ook de website: www.symfonicaind.nl.

Kunstbende

Rondingen over afbeelding Kunstbende logo

Ben je goed in dans, film theater of muziek? Schrijf je dan in voor de Kunstbende.
Je doet mee aan de voorronde in Drenthe en als je wint ga je door naar de landelijke finale. Je doet veel ervaring op en wie weet zijn dat de eerste stappen naar een professionele carrière.Write Now!

Rondingen over afbeelding Logo Write Now

Write Now! is de grootste schrijfwedstrijd in het Nederlands taalgebied. Er zijn regionale voorronden in Nederland, Vlaanderen en in Suriname. Iedere voorronde bestaat uit een schrijfworkshop en een avondvullend programma met voordrachten, muziek en de prijsuitreiking. De finale is elk jaar in juni.
Freedom Dance

Freedom Dance. Dat is de naam van de grootste dj-wedstrijd in Drenthe.
Heb je ambities om te draaien op grote podia doe dan mee aan één van de voorronden in 2018 en wie weet draai jij volgend jaar op het Bevrijdingsfestival Drenthe. Jaarlijks goed voor duizenden muziekliefhebbers.

Jeugdcultuurfonds Drenthe

Ontbreken (even) de financiën thuis om deel te nemen aan kunstactiviteiten? Dan kun je een beroep op het Jeugdcultuurfonds. Het fonds kan bijvoorbeeld de theaterlessen betalen, de huur van een muziekinstrument financieren of het lesgeld van een beeldend kunstenaar.
Meer informatie over het Jeugdcultuurfonds Drenthe op:
www.jeugdcultuurfonds.nl/drenthe/.

3voor12 Drenthe

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Logo 3voor12 Drenthe

Ben je geïnteresseerd in popmuziek in en uit je eigen provincie dan is het popmuziek platform 3voor12drenthe interessant voor jou. De site brengt interviews met bands en singer-songwriters, maar ook recensies van popfestivals en er is informatie te vinden over de nieuwste cd's van Drentse muzikanten. Ook is op de site de Drentse concertagenda te vinden.
Website: http://3voor12.vpro.nl/lokaal/drenthe.html

Werken bij 3voor12 drenthe?
3voor12 drenthe zoekt continu schrijvers en fotografen met interesse op het gebied van popjournalistiek die vooral in de weekenden op pad willen voor een leuk concert. Geïnteresseerd? Je kunt je melden via: 3voor12drenthe@gmail.com.

 

Festivaloverzicht

Een jaaroverzicht van bovenlokale festivals in Drenthe.

Lees verder ...