Contactpersoon Groningen
Truus Dolfing

T: 050 - 7210840
E: truus@kcdr.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Groningen

Groningen

Rondingen over afbeelding Logo CMK Groningen

CMK Groningen
In opdracht van de provincie Groningen en de gemeente Groningen geeft K&C uitvoering aan de Regeling Cultuureducatie met Kwaliteit Groningen de steunfunctietaken cultuuronderwijs in Groningen. Hierin werkt zij samen met VRIJDAG.

Doel van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit is om het cultuuronderwijs op de scholen te verbeteren, doorgaande leerlijnen cultuuronderwijs te stimuleren en cultuureducatie in te bedden in curricula van scholen.
Scholen met vragen op het gebied van cultuuronderwijs kunnen een beroep doen op onze adviseurs.

Website: www.cmkgroningen.nl

Rondingen over afbeelding Culturele Mobiliteit Groningen - Vesting Bourtange

Culturele Mobiliteit
Vanaf het schooljaar 2016/2017 voert K&C in Groningen het project Culturele Mobiliteit Groningen uit. Scholen kunnen met de Kunstbus of de Erfgoedbus een bezoek brengen het Groninger Museum en zes erfgoedinstellingen, zoals het Veenkoloniaal Museum in Veendam, de Fraeylemaborg in Slochteren en de Vesting Bourtange.
De kinderen worden op school opgehaald en rechtstreeks naar het museum gebracht. De Kunstbus en de Erfgoedbus zijn in het leven geroepen omdat bezoek aan een culturele instelling nu voor veel scholen logistiek moeilijk te regelen is.

Het is een initiatief van het Groninger Museum en K&C. Het project wordt betaald door de provincie Groningen en bijna alle Groningse gemeenten. De bijzondere bussen komen uit het Nationaal Bus Museum in Hoogezand.

Klik hier voor meer informatie, aanmelden en het filmpje dat het Groninger Museum heeft gemaakt.

Cultuurmenu Groningen

In samenwerking met De Oosterpoort, Stadsschouwburg, Noord Nederlands Orkest, Het Houten Huis, CBK Groningen, het Groninger Museum en VRIJDAG programmeert K&C het Cultuurmenu in Groningen.

Het menu biedt leerlingen in groep 1 t/m 8 voorstellingen en concerten. In de onderbouw komen de gezelschappen naar school, in de bovenbouw bezoeken leerlingen de Stadsschouwburg, De Oosterpoort of het Grand Theatre.

Website: www.cultuurmenugroningen.nl

 

Culturele Mobiliteit Groningen

Scholen in Groningen kunnen met de Kunstbus of Erfgoedbus een bezoek brengen het Groninger Museum en zes erfgoedinstellingen.

Lees verder ...

Vergroot glas over afbeelding Culturele Mobiliteit Groningen