Contactpersoon Erfgoed
Marieke van Ginkel

T: 0592 - 336 999
E: mvanginkel@kcdr.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Canons Drenthe

Geïnspireerd op de Canon van Nederland zijn in Drenthe een aantal lokale canons gepresenteerd. Via provinciale en lokale canons wordt het verhaal van Drenthe ontsloten. Kinderen leren dankzij de Canon over de geschiedenis en erfgoed in de eigen omgeving.

Onderwijscanon van Drenthe

Nieuwsgierig naar de Canon van Drenthe en de vertaling die er voor het onderwijs is gemaakt? Op www.regiocanons.nl vindt u de meest bijzondere verhalen over de geschiedenis van Drenthe.

Rondingen over afbeelding Canon van Drenthe - rechtspraak

K&C heeft voor primair en voortgezet onderwijs 50 lokale gebeurtenissen, monumenten en personen geselecteerd. Met kleine weetjes, foto’s, filmpjes en smeuïge details ontdekken leerlingen de geschiedenis van hun provincie. Deze geschiedenis begint bij de Hunebedden en gaat via het Meisje van Yde, De olieput van Schoonebeek, Bedelaars in Veenhuizen en Harrie Muskee naar de TT.

Gemeentelijke onderwijscanons

Een aantal gemeentes heeft ervoor gekozen om een onderwijscanon te laten ontwikkelen en deze te plaatsen op de landelijke website www.regiocanons.nl/drenthe:

Coevorden
De gemeente koos o.a. voor de Drentse streektaal, de prinses van Zweeloo, Coevorden als vestingstad en de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder:
- Canon van Coevorden
- Website: www.regiocanons.nl/drenthe/coevorden


Noordenveld
In de gemeentelijke canon is o.a. aandacht voor de gasopslag in Langelo, het Gevangenisdorp Veenhuizen, de armenhuizen en de jaarmarkt.

Lees verder:
- Projectinformatie Canon van Noordenveld
- Website: www.regiocanons.nl/drenthe/noordenveld


Tynaarlo
De gemeente koos o.a. voor Groningen Airport Eelde, de boermarken, het ontstaan van het landschap, Berend Botje en de Havezates.

Lees verder:
- Canon van Tynaarlo
- Website: www.regiocanons.nl/drenthe/tynaarlo

Erfgoed