Contactpersoon Erfgoed
Marieke van Ginkel

T: 0592 - 336 999
E: mvanginkel@kcdr.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Erfgoed

Erfgoededucatie gaat om het ervaren van spannende plekken in het landschap, het beleven van verhalen achter monumenten en het delen van enthousiasme over sporen uit het verleden die de moeite van het bewaren waard zijn. Kennismaken met de eigen omgeving staat centraal. Denk daarbij aan monumenten, archiefstukken, archeologische vondsten, landschappen, museumobjecten en immaterieel erfgoed.

Erfgoed is een ´hot item´ voor musea, archieven, historische verenigingen, bibliotheken en andere instellingen die met erfgoed bezig zijn. Allen willen de interessante plekken uit hun eigen omgeving behouden en onder de aandacht brengen. Niet alleen bij toeristen, maar ook bij de eigen inwoners. Voor jonge en oude Drenten biedt de eigen omgeving tal van spannende verhalen en interessante weetjes.

Ook het onderwijs heeft interesse in erfgoed. Kennismaken met de rijkdom van de eigen omgeving is hierbij een belangrijke doelstelling. Hoe oud is dat hunebed eigenlijk? Waarom staat de molen aan het water? Waar komt het Haantie op ’t stokkie’ vandaan? En waarom heeft een straat een bepaalde naam?
Erfgoededucatie krijgt een structurelere plaats bij cultuureducatie en scholen zijn op zoek naar interessante projecten in hun eigen omgeving. Graag werken ze hiervoor samen met de ‘erfgoedomgeving’.

U kunt contact opnemen met:
- Marieke van Ginkel / 0592 - 336929

Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Drenthe.

 

Cultuurmenu / Podiumplan

Kinderen structureel in contact met culturele activiteiten en kunstuitingen brengen.

Lees verder ...

Vergroot glas over afbeelding Cultuurmenu / Podiumplan: Oma, mag ik mijn pop ter